Projecten 2022

Aanvraag Stichting Delta concerten
Een initiatief om jaarlijks laagdrempelige klassieke concerten op verschillende locaties in de Nederlandse Delta/ de Biesbosch te organiseren past goed in de visie van het Biesbosch Streekfonds. Er is een bijdrage van 2.500,00 toegezegd.

Aanvraag Nieuwe Banne
Het initiatief voor de inrichting van een wijktuin in de woonwijk De Nieuwe Banne werd gesteund met een bedrag van 2500,00 €. Met deze bijdrage is een vlonder/vissteiger gerealiseerd. Een mooie aanvulling van de woonomgeving.

Aanvraag Verdronken Land Herwonnen
Het evenement Verdronken Land Herwonnen, dat in het kader van 600 jaar Biesbosch werd georganiseerd heeft een bijdrage van 750,00 € uit de “Kleine Projecten Pot “ontvangen.

Aanvraag 24 uur Biesbosch Beleven
Het Biesbosch Museum heeft in samenwerking met opleidingen in Breda en Rotterdam, studenten uit het Hoger Onderwijs de gelegenheid geboden specifieke, op de plek toegespitste ontwerpen te maken. Met de realisatie van deze bijzondere elementen in de Biesbosch werd een geheel nieuwe en jonge doelgroep bereikt. Een bijdrage van 5.000,00 € werd aan het studieproject gekoppeld.

Aanvraag boek over de Beversluisplaat, eiland in de Biesbosch
De Natuur-en Vogelwacht zet zich in om de cultuurhistorie en de bijzondere natuur van de Biesbosch in beeld te brengen. Voor deze publicatie is een bijdrage van 750,00 €

BIESBOSCH STREEKFONDS