Projecten 2021

Aanvraag Schooltuinen Eethen
Een lokaal initiatief in Eethen werd gesteund met een bijdrage van 500,00 €. In het recent gerealiseerde park werd naast de school een schooltuin opgezet. Een goede manier om jongeren in contact te brengen met de natuur en voedselproductie.

Aanvraag Stichting Biesbosch Museumeiland
Een bijdrage van 40.000,00 € voor een eigentijds en toekomstgerichte expositie, naast de terugblik op de St. Elisabeth vloed. De vaste onderdelen van het museum worden naar een structureel hoger plan gebracht.

Aanvraag Bloemlezing over de Biesbosch
Een bijdrage aan het boekje “Bloemlezing over de Biesboschflora “, deze aanvraag past wel in onze doelstellingen, nl. het onder de aandacht brengen van de natuur in en rond de Biesbosch. Een bijdrage van 500,00 € wordt toegekend.

Aanvraag boek De Biesbosch in de Tweede Wereldoorlog
Het boek “De Biesbosch in de Tweede Wereldoorlog”, samengesteld door de Biesbosch gidsen. Past in de doelstellingen nl. het onder de aandacht brengen van de geschiedenis, die zich in en rond de Biesbosch heeft afgespeeld. Het boek krijgt bredere aandacht door het ter beschikking te stellen aan de bibliotheken in de gemeentes rondom de Biesbosch. Een bijdrage van 1000,00 € wordt toegekend.

Aanvraag Stichting Natuur-en Vogelwacht Biesbosch
Aan het boek “Leven en wonen op de Bovenste Beversluisplaat” wordt een bijdrage van 500,00 € toegekend. Evenals aan het boek ”otters en otterjagers”.

Aanvraag project De Aanwas
Het project De Aanwas, Veen, een bijdrage voor de aanschaf van een fraaie en solide bank in het uiterwaarden gebied. 750,00 € uit de “Kleine Projecten Pot”

Aanvraag Stichting Duyls bos
Een aanvraag voor het project Duylsbos , voor de aanschaf van materieel voor het in stand houden van de recent gerealiseerde Vlindertuin. Een bijdrage van 1200,00 € is toegekend.

Aanvraag Stichting SDNI
Een aanvraag van de Stichting Samen De Natuur In voor een bijdrage van 500,00 € voor de aanschaf van wandelstokken, waarvan de deelnemers gebruik maken tijdens de begeleide tochten door de Biesbosch.

Aanvraag ZLTO
Een bijdrage voor het onder de aandacht brengen van onze streek en de agrarische ondernemers door de realisatie van een fietsroute met eigentijdse informatieoverdracht, QR-codes. Een bijdrage van 2.250,00 € wordt toegekend.

Aanvraag Molen Twee Gebroeders
Een bijdrage van 6.000,00 € werd beschikbaar gesteld om het gebruik van de 150 jaar oude Molen De Twee Gebroeders te optimaliseren. De molen was lange tijd buiten gebruik, maar werd hersteld om streekeigen graan te kunnen malen. Een belangrijke en duurzame stap in de circulaire economie. De molen wordt ook gebruikt om een nieuwe generatie molenaars op te leiden.

BIESBOSCH STREEKFONDS