Voet/fietspontje Zwaluwe-Biesbosch

Wethouder John van Oosterhout zette zich in voor een verbinding tussen Lage Zwaluwe en de Biesbosch. Die gaat er komen nu de raad instemde met de plannen. Een bedrag van 158.000 euro is opgenomen in de begroting voor het pontje dat fietsers of voetgangers overzet naar de kop van de Jacominaplaat en vice versa. Vanaf de Jacominaplaat kan er worden gefietst richting Spieringsluis en vandaar bijvoorbeeld naar het Biesboschmuseum, naar Werkendam of naar/via het pontje Steur richting Hank en Nieuwendijk. Het Biesbosch Streekfonds draagt bij in de kosten van de opstapplaats, vergunningen, verzekeringen en meer eventuele opstartkosten.

John van Oosterhout verwacht dat het voet/fietsveer zal varen van pakweg april tot oktober. Met deze verbinding zijn er diverse wandel- en fietstochten mogelijk zónder dat men hoeft om te keren. Je kunt diverse rondjes Biesbosch maken als het veer in de vaart is. Uiteraard is het Biesboschmuseum een van de mogelijkheden om te bezoeken tijdens een ronde. Dat is ook de reden dat de gemeente Werkendam heeft toegezegd de opstapplaats aan de kop van de Jacominaplaat – hun grondgebied – te zullen aanleggen.

Het Biesbosch Streekfonds heeft als doel de Biesbosch voor iedereen beleefbaar te houden. Dat is nodig, omdat er vanuit de overheid steeds minder geld wordt vrijgemaakt voor recreatie. Wilt u ook bijdragen? Doneer dan nu!