KUDDE

Samensmelting van cultuur en natuur

KUDDE is een inhoudelijk bijzonder en kwalitatief waardevol locatieproject waarbij theater en beeldcultuur een verbinding maakt met natuurerfgoed (landschapsbeleving) en levend erfgoed (schaapsherder met kudde).

De voorstelling vindt plaats in het natuurgebied in NP de Biesbosch, waar al schapen grazen. Door het publiek te laten wandelen met een schaapskudde in de natuur, en door de toevoeging van beeld (o.a. videoprojecties) en geluid (een vertelling/hoorspel) , ontstaat er een nieuwe kijkervaring en wordt de aandacht gevestigd op de poëzie van het landschap. Hoewel videomapping in de stedelijk omgeving momenteel erg populair is, wordt film projecteren op de natuurlijke omgeving nog weinig gedaan en heeft daarom een innovatief karakter.

Het natuurgebied ligt in Dordrecht rondom de schaapskooi van de Zuileshoeve. Mooie bijkomstigheid is dat de Dordtenaren in de volksmond ook schapenkoppen genoemd.

De voorstelling wordt gemaakt met respect voor de natuur. Daarom zullen wij werken met kleine groepen (50 personen per voorstelling). Deze groep krijgt hoofdtelefoons op en zal zich nagenoeg stil door de natuur bewegen.