Organisatie

De Biesboschregio bestaat uit de gemeenten Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout en Altena in de provincie Noord-Brabant. Ze liggen binnen het Land van Heusden en Altena en de Amerstreek. Daarnaast bestaat de Biesboschregio uit de gemeenten Dordrecht en Sliedrecht in Zuid-Holland. Een gevarieerd gebied met bijzondere kwaliteiten en een zeer rijke historie, die je terugziet in het landschap. Geld blijft belangrijk voor de uitvoering van veel projecten in de Biesboschregio. Hoewel de overheid en natuur beherende organisaties nog altijd geld investeren in het gebied, is dit aanzienlijk minder dan voorheen. Het doel van het Biesbosch Streekfonds is zich in te zetten om aanvullende financiering te zoeken om projecten te ondersteunen die zich inzetten voor het behoud en versterking van de kernkwaliteiten binnen het werkgebied van de Biesboschregio. Het Biesbosch Streekfonds werkt waar mogelijk met verschillende partners, zoals overheid, burgers, bedrijfsleven en organisaties samen aan een duurzame toekomst van de regio.

Het Biesbosch Streekfonds drijft op de kracht van grote betrokkenheid. De leden van het bestuur houden van het gebied en het karakteristieke landschap en willen daar – elk op zijn of haar eigen manier – een bijdrage aan leveren. Zodat ook volgende generaties van de prachtige Biesbosch kunnen blijven genieten.

Sinds 2016 maakt het Beleef & Geef fonds onderdeel uit van het Biesbosch Streekfonds. Ondernemers rondom de Biesbosch werken samen in dit fonds. Alle donaties via dit fonds komen rechtstreeks ten goede aan recreatieve projecten in en rondom Nationaal Park De Biesbosch.

BIESBOSCH STREEKFONDS