Biespas

Het doel van de Biespas is om de Biesbosch in de toekomst voor iedereen toegankelijk te houden. Waarom? Omdat het een uniek natuurgebied is waar we graag nog veel langer van willen genieten!
De realisatie van deze doelstelling vereist tijd, aandacht en financiële middelen. Dat laatste staat onder druk doordat de overheid zich hieruit steeds verder terugtrekt. Dit heeft op langere termijn grote gevolgen voor de kwaliteit van voorzieningen, het toezicht en de handhaving binnen het natuurgebied. Het gevaar dreigt zelfs dat bezoekers de Biesbosch niet meer kunnen ervaren zoals ze dat gewend zijn, tijdens een (zelfstandige) vaartocht, rondvaart, fietstocht of wandeling. Om deze ‘Biesbosch belevenissen’ te waarborgen, wordt er gezocht naar andere inkomstenbronnen.

Kom jij ook regelmatig in de Biesbosch? Zoek je, net als tienduizenden andere recreanten, ontspanning in de natuur? Ga je af en toe varen of wandelen in het gebied? Of heeft dit unieke natuurgebied met zijn ruige natuur, kreken en bevers je hart gestolen? Met de Biespas draag je een steentje bij aan de instandhouding en ontwikkeling van recreatievoorzieningen. Daarmee blijft het ook in de toekomst mogelijk om van de Biesbosch te genieten!

Voordelen van de Biespas

Je draagt bij aan het behoud van een uniek natuurgebied
De mogelijkheid om mee te denken en een mening te geven over (het behoud van) het gebied
Als eerste informatie ontvangen over ontwikkelingen in het gebied
Exclusieve Biesbosch belevenissen
Kortingen op bijv. bootverhuur, rondvaarten, toegang tot het Biesboschmuseum
(Natuur)tips van experts, zoals de Biesboswachter
Maandelijkse updates per mail, bomvol inspiratie en informatie
Informatie over relevante acties en wedstrijden, zoals fotoacties

De Biespas is online én offline te bestellen. Je koopt de Biespas bij zowel vaste verkooppunten binnen de regio als ‘pop-up locaties’ tijdens o.a. diverse evenementen.

Vaste verkooppunten

Biesbosch Bezoekerscentrum Dordrecht
Baanhoekweg 53, 3313 LP Dordrecht
Biesbosch Bezoekerscentrum Drimmelen
Biesboschweg 4, 4924 BB Drimmelen

Zakelijk bestellen. Natuurlijk is de Biespas ook zakelijk te bestellen. Het is een mooi relatiegeschenk: je geeft jouw relaties natuurbehoud én -beleving cadeau! Ook is het mogelijk om een Biesbosch streekpakket met streekproducten te bestellen als eindejaarpakket of relatiegeschenk. Zakelijke bestellingen doe je per mail of via: 088 1717 800.