Behoud van de zwarte schuur

Middenin de Biesbosch staat op een eiland een grote zwarte schuur welke door Staatsbosbeheer werd door verkocht aan stichting De Zwarte Schuur. Het zwaar vervallen pand is inmiddels door een grote groep vrijwilligers in zijn oorspronkelijke staat hersteld. Zonnepanelen gaan binnenkort zorgen voor eigen elektriciteit. De inspanningen om De Zwarte Schuur te behouden voor het nageslacht werden o.a. door het Fonds beloond met een financiële injectie.
Rondom de schuur, alleen te bereiken via een boot, is een wandelpad aangelegd en wordt een bezoek aangemoedigd middels diverse vaarroutes. Het Streekfonds gaf een cheque van maar liefst € 5000,- aan de vrijwilligers.
Hoe verloopt een dergelijke sibsidieverstrekking? Een half jaar geleden heeft een delegatie van het Fonds de schuur bezocht en dat op uitnodiging van de vrijwilligers. De betrokkenen vormen zich een beeld van zowel de doelstelling als de realisatie. Het initiatief om de cultuurhistorische schuur te behouden én ook te restaureren verdiende waardering aldus het Fonds. De unieke locatie op het eiland in de Biesbosch geeft de bezoekers de gelegenheid om te genieten van de bijzondere natuur, het landschap en de landbouwgeschiedenis van het gebied.